Annons

Börsen vände upp

Börs • Publicerad 28 september 2023
Stockholmsbörsens uppgång i år raderades tillfälligt ut. Arkivbild.
Stockholmsbörsens uppgång i år raderades tillfälligt ut. Arkivbild.Foto: Tim Aro/SvD/TT

Stockholmsbörsen backade i torsdagens förmiddagshandel, men kurserna hämtade sig och breda OMXS-index stängde på plus 0,4 procent. Därmed bröts en negativ svit som varat i fem dagar.

Bland vinnarna på OMXS30 med de mest omsatta aktierna fanns flera av verkstadsjättarna. Värmepumpstillverkaren Nibe lyfte 2,6 procent och gruvbolaget Boliden steg 2,5 procent.

Annons

Nedgången på förmiddagen gjorde att årets börsuppgång tillfälligt raderades ut. En bidragande faktor till nedgången var att indextunga klädjätten H&M föll efter onsdagens delårsrapport. Aktien stängde på minus 4,9 procent efter att bland annat Danske Bank sänkt sin rekommendation från köp till behåll.

Även Ericsson tappade, ned 2,1 procent, men det kopplades till att aktien på torsdagen handlades utan rätt till utdelning.

De ledande Europabörserna i Frankfurt, London och Paris steg i linje med utvecklingen i Stockholm.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons