Annons

Christoffer Barnekow har avlidit

Dödsfall Tv-profilen Christoffer Barnekow har avlidit i en ålder av 77 år.
Publicerad 6 januari 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Journalisten och författaren Christoffer Barnekow har avlidit.
Foto: TT/Arkiv
Journalisten och författaren Christoffer Barnekow har avlidit. Foto: TT/Arkiv

Christoffer Barnekow avled på trettonafton efter att ha insjuknat hastigt på torsdagen, skriver Expressen. Den kände tv-profilen avled på Karolinska sjukhuset i Stockholm.

– Det var en akut skada på stora kroppspulsådern, så det gick jättesnabbt. Men familjen var samlad, barn och barnbarn. Vi tog farväl och det var rofullt, säger hustrun Hanne Barnekow till tidningen.

Annons

Christoffer Barnekow, journalist, regissör, programledare och manusförfattare, föddes i Malmö 1940 och arbetade på både Sveriges Television och Sveriges Radio i staden under åren 1969–2007.

Tillsammans med Staffan Westerberg skrev han bland annat manus till det populära barnprogrammet Vilse i pannkakan från 1975.

– Vi gjorde den här serien tillsammans i Malmö, med Christoffer som producent. Han var en gemytlig, trevlig och äkta människa. Han var full av humor och kunnighet, säger Westerberg till Aftonbladet.

Barnekow medverkade även på 1980-talet som reporter i flera säsonger av tv-programmet Rekord-Magazinet som sändes från Malmö under Jan Guillous tid som programledare.

Eva SchmidtSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons