Annons

Corazza Bildt byter parti – går till L

Anna Maria Corazza Bildt byter parti. I Europaparlamentsvalet kandiderar den tidigare moderaten för Liberalerna.
– Jag har inte bytt idéer och åsikter, säger hon.
Politik • Publicerad 18 september 2023
Anna Maria Corazza Bildt.
Anna Maria Corazza Bildt.Foto: Pontus Lundahl/TT

Anna Maria Corazza Bildt var Europaparlamentariker för Moderaterna 2009-2019. Därefter petades hon som partiets kandidat i EU-valet och de senaste fyra åren har hon varit aktiv i den italienska politiken.

Nu kandiderar Corazza Bildt för Liberalerna i valet till Europaparlamentet, som äger rum i juni 2024.

Annons

– Ni vet att Moderaterna inte ville ha mig. Det var inte mitt val, men nu är det framtiden som gäller, säger Corazza Bildt på en pressträff.

Hon vill se ett fördjupat europeiskt samarbete i en tid då "krig, lågkonjunktur och antidemokratiska krafter hotar det fria Europa" och beskriver L som Sveriges EU-vänligaste parti.

– Jag har inte bytt idéer och åsikter, jag står för samma frågor och värderingar, för ett starkt Europa, för frihet och företagande.

Flera partimedlemmar ska ha nominerat Corazza Bildt för att ställa upp i EU-valet för L. Sedan 2019 är Karin Karlsbro partiets Europaparlamentariker.

– Vi har ambitioner för mer än ett mandat, säger partiledaren Johan Pehrson.

Nu inleds ett rådgörande provval och vem som hamnar på valsedeln fastställs på partiets landsmöte i november.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons