Corona-läget under kontroll

Skåne Länsstyrelsen kraftsamlar – fem nya fall konstaterade.
Lund • Publicerad 6 mars 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Carl-Johan Sonesson (M, regionstyrelsens ordförande, Eva Melander, smittskyddsläkare och  Anneli Hulthén, landshövding, betonade på en pressträff i Residenset i Malmö att situationen i Skåne är under kontroll utan spridd smitta i samhället. Utvecklingen framöver beror mycket på vad som sker i omvärlden.Foto: Joakim stierna
Carl-Johan Sonesson (M, regionstyrelsens ordförande, Eva Melander, smittskyddsläkare och Anneli Hulthén, landshövding, betonade på en pressträff i Residenset i Malmö att situationen i Skåne är under kontroll utan spridd smitta i samhället. Utvecklingen framöver beror mycket på vad som sker i omvärlden.Foto: Joakim stierna

– Det viktigaste nu är att tvätta händerna noga. Vi jobbar när vi är friska och stannar hemma om vi är sjuka, säger hon under en pressträff på fredagseftermiddagen.

Carl-Johan Sonesson (M), regionstyrelsens ordförande, uppgav att stora resurser läggs på att bekämpa smittspridning.

Regionen planerar efter fyra olika scenarios.

Smittskyddsläkare Eva Melander deltog också i pressträffen. Hon uppgav att tillgången på mediciner och skyddsutrustning är god i Skåne.

Mötet hölls samtidigt som det konstaterades att ytterligare fem personer i Skåne har konstaterats smittade av det nya coronaviruset, som orsakar Covid-19.

Hittills har 14 fall av Covid-19 konstaterats i Region Skåne och drygt 700 prover har analyserats.

Joakim StiernaSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.