Annons

Dödstalet efter bränderna på Maui skrivs ned

USA • Publicerad 16 september 2023
I staden Lahaina beräknas runt 2|200 byggnader ha förstörts i bränderna. Arkivbild
I staden Lahaina beräknas runt 2|200 byggnader ha förstörts i bränderna. ArkivbildFoto: Jae C. Hong/AP/TT

Myndigheter på Maui har justerat ned dödstalet i samband med skogsbränderna på ön i augusti från minst 115 omkomna personer till minst 97.

Ytterligare dna-tester visade att myndigheterna hade samlat in flera prov från några av de omkomna. Det aktuella dödstalet bör dock fortfarande betraktas som ett minimum och kan komma att stiga, enligt myndigheterna.

Annons

Antalet personer som saknas efter bränderna har sjunkit från 41 till 31, uppger Mauis polischef John Pelletier vid en pressträff.

Bränderna på ön betecknas som de dödligaste som drabbat USA de senaste 100 åren. I staden Lahaina beräknas runt 2 200 byggnader ha förstörts.

Identifieringen av omkomna i Lahaina har varit särskilt komplicerat på grund av skadorna men också kaoset som uppstod när människor försökte fly. I vissa fall sammanblandades svårt brända kvarlevor av djur med mänskliga kvarlevor, enligt myndigheterna.

Hittills har 74 av de avlidnas identitet kunnat styrkas.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons