Annons

Ebay stäms av USA för miljöfarlig försäljning

USA • Publicerad 27 september 2023
Auktionssajten Ebay stäms av USA:s justitiedepartement. Arkivbild.
Auktionssajten Ebay stäms av USA:s justitiedepartement. Arkivbild.Foto: Wilfredo Lee/AP/TT

USA:s justitiedepartement stämmer internetbolaget och auktionssajten Ebay för att ha sålt produkter som är skadliga för miljön. I stämningen utpekas försäljning av bland annat bekämpningsmedel och verktyg som kan påverka kontrollmekanismer som granskar fordons utsläpp.

Stämningen gjordes efter uppmaning från miljömyndigheten EPA (Environmental protection agency), och lämnades in till en federal domstol i New York.

Annons

Det Kalifornienbaserade bolaget anklagas för att ha brutit mot lagen om ren luft. Men justitiedepartementet påpekar att fler aktörer kan komma att stämmas.

"Klagan som lämnades in visar att EPA kommer att hålla handelsbolag på internet ansvariga för försäljning av olagliga produkter som kan skada konsumenter och miljön", skriver myndigheten i ett uttalande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons