En kväll för Marie Fredriksson i SVT

Kultur och Nöje Lördag 25 januari blir det en helkväll till Marie Fredrikssons minne i SVT. Kvällen sänds från Stora Teatern i Göteborg.
Publicerad 10 januari 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Marie Fredriksson. Foto: Mattias Edwall/EMI
Marie Fredriksson. Foto: Mattias Edwall/EMI

Programledare för Marie Fredriksson-kvällen är Kattis Ahlström som kommer att göra intervjuer och låta publiken ta del av minnen och berättelser från kollegor och vänner. Redaktionen bakom Det svenska popundret – Magnus Broni och Fredrik Norberg – svarar också för inslag, guldkorn ur arkivet och tidigare opublicerat material som visar en världsstjärnas framväxt.

På plats på Stora Teatern finns även Per Gessle samt andra artister från Marie Fredrikssons närhet som kommer att bjuda låtar ur hennes och Roxettes låtskatt under ledning av kapellmästare Christoffer Lundquist, mångårig musikant i kretsen av Roxette, Per Gessle och Marie Fredriksson.

– Vi på SVT ser fram emot att fira Marie Fredrikssons unika gärning för svensk musik. Hon och Per Gessle satte tillbaka Sverige på den musikaliska världskartan genom Roxettes succétåg genom världen, och Maries egna låtar spelas än idag på dejter, bröllop och andra högtidsstunder. Det ska bli fint att få ge tillbaka lite i samband med konsertkvällen, säger Christina Hill, programchef SVT i ett pressmeddelande.

Marie Fredriksson-kvällen sänds i SVT1 21.00 till 22.30.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.