Annons

Enorma regnmängder i New York – nödläge utlyst

I New York har nödläge utlysts efter det att ett kraftigt regnoväder på fredagen dragit in över staden med översvämningar, inställd kollektivtrafik och varningar till allmänheten som följd.
USA • Publicerad 30 september 2023
En man i Brooklyn försöker att rensa en dagvattenbrunn i samband med regnovädret.
En man i Brooklyn försöker att rensa en dagvattenbrunn i samband med regnovädret.Foto: Jake Offenhartz/AP/TT
I New York har nödläge utlysts efter att ett kraftigt regnoväder på fredagen dragit in över staden.
I New York har nödläge utlysts efter att ett kraftigt regnoväder på fredagen dragit in över staden.Foto: Jake Offenhartz/AP/TT

Nödläget, som utlysts av delstatens guvernör Kathy Hochul och stadens borgmästare Erich Adams, gäller New York City, Long Island och Hudson Valley. De stora regnmängderna, som dragit in över staden, leder till att invånarna uppmanas att hålla sig hemma och iaktta försiktighet.

– Planera din flyktväg – vänta inte tills det är försent, säger Kathy Hochul till CNN.

Annons

De höga vattennivåerna i mångmiljonstaden ledde också till att ett sjölejon under fredagen lyckades rymma från sitt hägn i Central Parks djurpark, då djuret helt enkelt simmande ut från sin bassäng.

Enligt djurparkens ansvariga återvände dock sjölejonet självmant till sin bassäng efter att ha inspekterat omgivningarna.

Vid John F Kennedy International Airport har hittills drygt 200 millimeter regn fallit, vilket är den största mängd som uppmätts sedan 1948, rapporterar CNN. Samtidigt rapporteras Brooklyn ha fått en hel månads nederbörd på blott tre timmar.

Större delen av stadens tunnelbanelinjer har tvingats ställa in avgångar och på bilder och videoklipp syns hur människor vadar fram i de höga vattenmassorna.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons