Försäkring ändras för att omfatta covid-19

Publicerad 7 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Vårdpersonal behöver inte oroa sig för att arbetsskadeförsäkringen inte ska omfatta covid-19, enligt Ardalan Shekarabi. Arkivbild.
Vårdpersonal behöver inte oroa sig för att arbetsskadeförsäkringen inte ska omfatta covid-19, enligt Ardalan Shekarabi. Arkivbild.Foto: Mikael Fritzon/TT

Arbetsskadeförsäkringen, som reglerar vilka som kan få ersättning om man blir sjuk eller skadad på jobbet, omfattar i dag inte covid-19. Men det ska det bli ändring på, enligt socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S).

– Vi arbetar för fullt med att ändra den förordning som reglerar vilka sjukdomar som omfattas, och tillföra covid-19 till listan, säger han.

Enligt Shekarabi har det funnits en hel del oro kring detta, bland annat hos en del vårdpersonal.

– Men det finns absolut ingen anledning till oro. Vi ska se till att det gäller retroaktivt för alla, även för studenter som gått in och arbetat i vården. Som regering är det vår uppgift att ge trygghet till den personal som genomför heroiska insatser inom vården, säger Shekarabi.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.