Annons

Frankrikes ambassadör har lämnat Niger

Frankrike • Publicerad 27 september 2023
Frankrikes president Emmanuel Macron meddelade nyligen i en intervju med fransk tv att landets ambassadör i Niger skulle återvända till hemlandet inom kort. Arkivbild.
Frankrikes president Emmanuel Macron meddelade nyligen i en intervju med fransk tv att landets ambassadör i Niger skulle återvända till hemlandet inom kort. Arkivbild.Foto: Christophe Ena/AP/TT

Frankrikes ambassadör i Niger har flugits ut ur landet, uppger två franska säkerhetskällor till nyhetsbyrån AFP på onsdagen.

Ambassadören utvisades för en månad sedan av den militärjunta som genom en kupp i slutet av juli tog makten i det afrikanska landet.

Annons

Den franske presidenten Emmanuel Macron meddelade i en intervju med fransk tv på söndagen att ambassadören skulle återvända till hemlandet inom kort. Frankrike har även påbörjat tillbakadragandet av de omkring 1 500 soldater som är stationerade i Niger.

Sedan Nigers president Mohamed Bazoum avsattes av en militärjunta i en kupp i slutet av juli har spänningarna mellan länderna ökat.

Frankrike vägrar att erkänna militärjuntan i Niger som landets ledning.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons