Annons

Grönländska Nuuk stoppar flyg efter smitta

Publicerad 15 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Grönlands största stad Nuuk stoppar flyg- och fartygstrafik efter att fem fall av covid-29 upptäckts i staden. Arkivbild.
Grönlands största stad Nuuk stoppar flyg- och fartygstrafik efter att fem fall av covid-29 upptäckts i staden. Arkivbild.Foto: David Goldman/AP/TT

Grönland stoppar alla inkommande och utgående flyg från öns största stad Nuuk samt all fartygstrafik från staden. Det meddelade Grönlands smittskyddsansvarige chefsläkare Henrik L. Hansen vid en presskonferens under tisdagen.

– Vi har en utbredd infektion i Nuuk, sade chefsläkaren enligt den grönländska tidningen Sermitsiaq.

Resestoppet är resultatet av smittspridning av covid-19 på den isolerade och hittills mycket coronaförskonade ön. Fem fall har under veckan upptäckts i Nuuk och 200 personer misstänks ha varit i kontakt med de smittade innan viruset upptäcktes. Ytterligare ett fall har upptäckts i staden Ilulissat.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons