Annons

Hunter Biden väntas förneka vapenbrott

USA:s president Joe Bidens son kommer att förneka anklagelserna om vapenbrott i rätten. Det uppger Hunter Bidens advokater på tisdagen.
USA • Publicerad 20 september 2023
Hunter Biden, son till USA:s president Joe Biden. Arkivbild.
Hunter Biden, son till USA:s president Joe Biden. Arkivbild.Foto: Julio Cortez/AP/TT

Enligt åtalet som väcktes förra veckan ljög Hunter Biden, 53, i ett formulär när han köpte en pistol i en vapenbutik i staden Wilmington i delstaten Delaware i oktober 2018. Han anklagas för att felaktigt ha kryssat i att han inte brukade eller var beroende av droger, och för att olagligt innehaft pistolen i elva dagar.

På tisdagen bad Hunter Bidens advokat, Abbe David Lowell, domaren i Delaware att hålla Hunters första framträdande i domstolen genom en videokonferens.

Annons

"Mr. Biden kommer också förklara sig icke skyldig, och det finns ingen anledning till varför han inte kan uttala dessa två ord via videokonferens", skrev Lowell.

Hunter Biden bor i Kalifornien.

Beskedet om att presidentsonen åtalas kom i torsdags, kort efter det att talmannen Kevin McCarthy meddelat att USA:s representanthus inleder en riksrättsprocess mot president Joe Biden. Riksrättsprocessen bygger till stor del på påstådda oegentligheter runt sonen Hunter Biden.

Inför presidentvalet 2020 var Hunter Biden en ständig måltavla för den dåvarande presidenten Donald Trumps kampanj. Han utpekades då bland annat för sitt alkohol- och drogmissbruk.

Dessutom var Hunter Bidens styrelseuppdrag i ett ukrainskt gasbolag en het politisk fråga. Trump pressade Ukraina att utreda det sistnämnda, vilket sedermera ledde till att Trump ställdes inför riksrätt.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons