Klockan klämtar för bensinmack

Broby I september i fjol rapporterade Norra Skåne om att bensinbolaget OK-Q8 inte längre vill satsa på sin anläggning i Knislinge.
Publicerad 12 juli 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

I september i fjol rapporterade Norra Skåne om att bensinbolaget OK-Q8 inte längre vill satsa på sin anläggning i Knislinge. Beslutet rörde upp känslorna bland lokalbefolkningen. Man var bland annat upprörda över att orten nu blev av med sin mest prisvärda bensinstation. Nu har mackens avveckling kommit till det stadiet att det har lämnats in en ansökan gällande rivningslov för bensinpumparna och andra nödvändiga moment som behöver utföras. Företaget som ska sköta avvecklingen heter RGS 90 och har sitt huvudsäte i Norrköping. I den ansökan som har nått Östra Göinge kommun skriver RGS 90 att rivningsarbetet är planerat att påbörjas den 31 augusti. Slutdatumet ligger preliminärt någon gång i slutet av oktober månad. Till rivningsplanen hör exempelvis att ett antal cisterner och ledningar ska avlägsnas från det som en gång utgjorde bensinstationen. Det ska också tas prover för att undersöka om marken har blivit förorenad under de år som driften var i gång. Skulle det påträffas en större mängd förorenade markbitar kommer RG 90 att revidera den nuvarande rivningsplanen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.