Annons

Köpenhamns polis i hårda tag mot gängbråk

Danmark • Publicerad 25 september 2023
Uppehållsförbud har införts i flera lokaler i bland annat Köpenhamnsområdet då kriminella gäng tros verka där.
Uppehållsförbud har införts i flera lokaler i bland annat Köpenhamnsområdet då kriminella gäng tros verka där.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/TT

Polisen i Köpenhamn förlänger beslutet om att tillåta visitationszoner till 9 oktober på grund av eskalerande våldsamheter mellan de förbjudna kriminella gängen Hells Angels och Loyal to familia. Även uppehållsförbudet i tre lokaler i Köpenhamnsområdet förlängs.

Beskedet, via ett pressmeddelande, gäller visitationszonerna i Christiania, delar av Amager samt Nørrebro och Nordvest.

Annons

– Invånarna i de berörda områdena och i övriga delar ska kunna känna sig trygga och säkra. Därför fortsätter vi insatsen, säger polischefen Søren Thomassen i Köpenhamn.

Konflikten mellan de kriminella grupperna får även polisen på Fyn att stänga klubbar som tillhör Hells Angels i Nyborg och Odense.

Visitationszonerna i Köpenhamn infördes i slutet av augusti i ett försök att stoppa våldsamheter. Därefter har polis visiterat omkring 650 personer och funnit 28 stickvapen och åtta vapen av andra slag.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons