Annons

Kursras för Hexatronics efter vinstvarning

Ekonomi • Publicerad 22 september 2023

Fibernätverksbolaget Hexatronic varnar för att utvecklingen i USA och Tyskland är svagare än vad man såg framför sig i augusti och sänker sin försäljningsprognos.

Hexatronic-aktien rasar med 12 procent på Stockholmsbörsen efter den så kallade vinstvarningen.

Annons

I en delårsrapport i augusti flaggade bolaget för "lägre eller ingen tillväxt under andra halvåret 2023".

"Till följd av svagare marknadsförhållanden i främst USA och Tyskland under den efterföljande perioden förväntar sig bolaget en negativ organisk försäljningstillväxt under det andra halvåret 2023", skriver Hexatronic.

"Den makroekonomiska situationen, med hög inflation och höga räntor, har lett till ökade utbyggnadskostnader och att kunder blivit mer försiktiga i sina investeringsbeslut", tillägger bolaget.

Hexatronics räknar med att rörelsemarginalen under andra halvåret 2023 kommer ligga i linje med det finansiella målet, det vill säga en så kallade ebitda-marginal på 15-17 procent.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons