Magasinsbyggnad brann ned

Publicerad 12 december 2019 • Uppdaterad 24 november 2021

Vid 03-tiden under natten till torsdag larmades räddningstjänst till Skjutsstallavägen i Kristianstad, där en brand ska ha utbrutit.

– Det är en gammal magasinsbyggnad som brunnit, cirka 50x10 meter. Förrådsbyggnaden var helt övertänd när vi kom hit i natt och det hade redan brunnit genom taket. En adminstrationsbyggnad intill, på 10x15 meter, hade lågorna också fått fäste i, berättar Hasse Lindell som är styrkeledare på Kristianstads räddningstjänst.

Drygt 15 man från räddningstjänsten var på plats under natten.

– Byggnaderna som redan brann fick vara medan vi fokuserade på att skydda intilliggande byggnader, säger Hasse Lindell.

På torsdagsmorgonen var de båda byggnaderna som branden hade startat i helt utbrända. Räddningstjänsten är fortfarande på plats.

– Vi är fem man kvar och blir här några timmar till för bevakning och eftersläckning, säger Hasse Lindell.

Ingen person har kommit till skada i branden, vars orsak fortfarande inte är kartlagd. Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

– Det får bli ett polisiärt ärende nu, säger Hasse Lindell.

Först när räddningstjänsten är helt klara på platsen tar polisens personal över ärendet och genomför en teknisk undersökning i området.

Teodor DimbladSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.