Annons

Man anhållen för flera sexbrott i Blackeberg

Publicerad 26 oktober 2021 • Uppdaterad 30 november 2021
En man har anhållits misstänkt för våldtäkt och flera fall av sexuellt ofredande i Blackeberg i västra Stockholm. Arkivbild.
En man har anhållits misstänkt för våldtäkt och flera fall av sexuellt ofredande i Blackeberg i västra Stockholm. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Under augusti och september anmäldes flera sexuella ofredanden och en våldtäkt i Blackeberg i västra Stockholm. En man har nu anhållits misstänkt för brotten, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen fick i slutet av augusti in samtal om att en man tittat in genom fönster i bostäder på nedre botten i Blackeberg. Den 16 september överfölls och våldtogs en kvinna i sin bostad. Tekniska spår, bland annat dna från gärningsmannen säkrades efter brottet men gav ingen träff i polisens dna-register.

Annons

I söndags grep polisen en misstänkt gärningsman och dagen efter kom dna-svaret att mannen kan knytas till brotten i Blackeberg.

Den anhållne mannen misstänks i nuläget för våldtäkt samt ett antal sexuella ofredanden.

Beatrice Nordensson/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons