Annons

Man som klättrade in hos kvinna får fängelse

Mannen som i juli klättrade in till en sovande kvinna i Malmö och angrep henne döms till två års fängelse och utvisning.
Brott • Publicerad 15 september 2023
Malmö tingsrätt dömer en man till två års fängelse för sexuellt ofredande, grovt hemfridsbrott och grov misshandel. Arkivbild.
Malmö tingsrätt dömer en man till två års fängelse för sexuellt ofredande, grovt hemfridsbrott och grov misshandel. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Åklagaren ville i första hand att han skulle dömas för våldtäktsförsök, men i stället döms han för grov misshandel, sexuellt ofredande och grovt hemfridsbrott.

Malmö tingsrätt anser inte att det är ställt utom allt rimligt tvivel att mannen syfte var att våldta kvinnan. "Det sexuella inslaget i händelseförloppet har varit klart underordnat våldet", skriver domstolen.

Annons

Ett vittne uppmärksammade mannen då han klättrade in i lägenheten vars fönster sitter 2,3 meter över marken. Kvinnan har berättat att mannen satte sig gränsle över henne, tog stryptag och försökte våldta henne.

Vittnet såg hur mannen klättrade ut igen och kunde sedan peka ut mannen när polisen anlände. Kvinnan fördes till sjukhus med synbara fysiska skador efter händelsen.

Mannen försökte inledningsvis ljuga om sin identitet. Han sade sig vara 17 år, men det har sedan visat sig att han är 21 år. Han döms att betala 62 800 kronor i skadestånd.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons