Annons

Musk: Kan komma att ta betalt av X-användare

USA • Publicerad 19 september 2023
X, tidigare känd som Twitter, kan komma att ta ut en månadsavgift från alla användare av plattformen, enligt ägaren Elon Musk. Arkivbild.
X, tidigare känd som Twitter, kan komma att ta ut en månadsavgift från alla användare av plattformen, enligt ägaren Elon Musk. Arkivbild.Foto: Michel Euler/AP/TT

X, tidigare känd som Twitter, kan vara på väg att ta ut en månadsavgift från alla användare av plattformen.

Det säger ägaren Elon Musk under ett livesänt framträdande tillsammans med den israeliske primärministern Benjamin Netanyahu.

Annons

Syftet med åtgärden skulle vara att bekämpa de många fejkkonton på X som inte har några riktiga användare bakom sig, så kallade botar, enligt Musk.

Enligt Musk kostar det väldigt lite att skapa en bot, men om en avgift på några dollar tillkommer så skulle de flesta troligtvis försvinna.

Under framträdandet nämnde Musk inte hur stor en eventuell månadskostnad skulle kunna vara, eller när avgiften skulle kunna bli verklighet.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons