Annons

Pandemilån till SAS godkänt – igen

Ekonomi • Publicerad 28 september 2023
Statligt stöd till SAS under pandemin, ifrågasatt av konkurrenten Ryanair, har återigen godkänts – nu av EU-domstolen. Arkivbild
Statligt stöd till SAS under pandemin, ifrågasatt av konkurrenten Ryanair, har återigen godkänts – nu av EU-domstolen. ArkivbildFoto: Thomas Traasdahl/Ritzau/TT

Danska och svenska statens pandemilån till SAS – en kredit på som högst 1,5 miljarder kronor – har återigen godkänts i en domstol. Frågan prövades igen sedan flygbolaget Ryanair överklagat ett beslut i lägre instans om att stämpla stödet som okej.

Det statliga stödet – som även godkändes av EU-kommissionen våren 2020 – gavs sedan flygningar ställts in eller flyttats på grund av reserestriktioner som infördes med anledning av covid-19-pandemin.

EU-domstolen underkänner samtliga argument som framförts av Ryanair och fastställer domarna i lägre instanser, skriver EU-domstolen i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons