Annons

Perstorp ska lösa vårdens desinfektionsproblem

Specialkemiföretaget Perstorp ställer om delar av sin produktion. Målet är att producera över två miljoner liter desinfektionsmedel i månaden.
Perstorp • Publicerad 8 april 2020 • Uppdaterad 24 november 2021
Perstorp ställer om för att producera desinfektionsmedel.
Perstorp ställer om för att producera desinfektionsmedel.Foto: Pressbild

Den storskaliga produktionen av hand- och ytdesinfektionsmedel riktar sig till vården, och ska säljas till självkostnadspris. På det viset till Perstorps industrianläggning lösa den brist som uppstått i vården. Produktionen startade tidigare i veckan och kommer att pågå så länge Socialstyrelsen aviserar att man har ett behov utöver det som ordinarie producenter kan tillverka.

– Extraordinära tider kräver extraordinär omsorg. Vår stora produktionskapacitet kan just nu göra en verklig skillnad genom att lösa vårdens brist på desinfektionsmedel. Det är vårt lilla bidrag till det enorma arbete som vårdpersonalen gör varje dag, säger Jan Secher, VD på Perstorp Group i pressmeddelande.

Den första leveransen väntas ske efter påsk.

Lars-Åke EnglundSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons