Annons

Rusta till börsen

Ekonomi • Publicerad 26 september 2023
Till börsen. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Detaljhandelsföretaget Rustas ägare siktar på att ta bolaget till Stockholmsbörsen.

Rusta hade under senaste räkenskapsåret 2022/2023 en omsättning på 10,2 miljarder, enligt ett pressmeddelande från bolaget. Under det första kvartalet på det nya räkenskapsåret gjorde varuhuskedjan en underliggande rörelsemarginal på tio procent. Bolaget har 202 varuhus Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

Annons

Rusta startades 1986 av Anders Forsgren och Bengt-Olov Forssell. Grundarfamiljerna säljer nu delar av aktierna i samband med börsnoteringen, men säger sig kvarstå som långsiktiga ägare. Noteringen bedöms i nuläget ske någon gång under andra halvåret i år.

Rusta tar inte in några nya pengar i samband med noteringen. Många dyra projekt är avklarade.

– Samtidigt har vi ingen långfristig strategisk skuld. Vi klarar att fortsätta både investera i oss själva och växa vidare på det sättet vi har gjort, säger vd Göran Westerberg till Dagens industri.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons