Annons

Ryssland: Ny drönarattack av Ukraina

En ukrainsk drönare har slagit ner i den ryska staden Kursk, omkring nio mil från den ukrainska gränsen, hävdar ryska myndigheter.
Ukraina • Publicerad 24 september 2023
Bostadshus i brand i den ukrainska staden Cherson efter rysk beskjutning i somras. Arkivbild.
Bostadshus i brand i den ukrainska staden Cherson efter rysk beskjutning i somras. Arkivbild.Foto: Evgeniy Maloletka/AP/TT

Enligt Kursks guvernör Roman Starovoit har en drönare slagit ner i en administrativ byggnad i de centrala delarna av staden.

"Taket har skadats lite. Personal från räddningstjänsten arbetar på platsen", skriver han på meddelandetjänsten Telegram.

Annons

Uppgifter om drönare som riktas mot mål på rysk mark har kommit nästan dagligen de senaste månaderna. Uppgifterna har inte kommenterats av Ukraina och har inte heller bekräftats av oberoende källor.

I den ukrainska regionen Cherson har en person dödats och tre skadats i en attack i staden Beryslav, uppger guvernören Oleksandr Prokudin på Telegram, rapporterar The Guardian. Ytterligare en person ska ha dödats i en attack mot en by i samma region.

Enligt guvernören har ryska styrkor utfört 83 attacker det senaste dygnet.

"Den ryska militären riktade in sig på bostadskvarter i befolkade delar av regionen", skriver Prokudin.

Inte heller här har uppgifterna bekräftats från oberoende håll.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons