Skånetrafiken kör till Hovedbangården

Öresund Efter gränskontroll på Kastrup kommer Öresundstrafiken att fortsätta fram till Köpenhamn H. Det beslutade Skånetrafiken inatt.
Publicerad 16 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Det danska beslutet att stänga gränsen har naturligtvis fått stora konsekvenser för Öresundstrafiken. Trots beslutet kommer tågen i reducerad omfattning att gå hela vägen fram till Hovedbangården.

Passagerarna måste dock kliva av vid Kastrup. De som där beviljas inresa får sedan kliva på tåget igen för vidare transport fram till Tårnby, Ørestad och Köpenhamn H.

– Att köra tåget vidare är en klar förbättring även om det danska beslutet leder till längre restider och risk för trängsel, säger Maria Nyman, affärsområdeschef för tåg på Skånetrafiken i ett pressmeddelande.

– Vi uppmanar alla att planera sin resa noggrant, läsa på vår hemsida och via den danska polisens hemsida uppdatera sig kring de regler som gäller för resor till och från Danmark.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.