Annons

Sparpaket hos Bonava

Ekonomi • Publicerad 29 september 2023
Bonava tvingas spara. Arkivbild.
Bonava tvingas spara. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Bostadsutvecklaren Bonava genomför ett sparpaket. 400 tjänster omfattas när företaget ska göra årliga besparingar på 400 miljoner svenska kronor. Paketet omfattar såväl den tyska, finländska och svenska verksamheten, skriver företaget i ett pressmeddelande.

"Marknaden för nyproduktion är fortsatt utmanande. Försäljningen har stabiliserats men på låga nivåer, vilket medför lägre produktionsvolymer framöver", skriver företaget i pressmeddelandet.

Annons

För att stärka bolagets långsiktiga konkurrenskraft och öka lönsamheten avser Bonava att genomföra omstruktureringsåtgärder i Tyskland, och fortsatta anpassningar i Sverige och Finland. Detta bedöms omfatta upp till 400 tjänster. Åtgärderna förväntas resultera i årliga besparingar om 400 MSEK från den 1 januari 2025 och en omstruktureringskostnad om 350 MSEK vilken kommer att belasta resultatet för det tredje kvartalet 2023.

Enligt företaget omfattas merparten av tjänsterna den tyska marknaden och omkring 100 kopplat till Finland och Sverige. De totala besparingarna uppgår till en miljard kronor.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons