Annons

Storlag i gymnastikhallar

Markaryd – Vi fick en förfrågan från Svenska fotbollsförbundet om vi ville arrangera detta, och det är andra året i rad som vi gör det nu, sade Peter Stridh, som är anställd på MIF.
Publicerad 18 januari 2009 • Uppdaterad 14 december 2021
Elitlaget LdB Malmö sände ett ungt lag till turneringsspelet i Hunehallen. FOTO: LILLEMOR DANIELSSON
Elitlaget LdB Malmö sände ett ungt lag till turneringsspelet i Hunehallen. FOTO: LILLEMOR DANIELSSON

– Vi fick en förfrågan från Svenska fotbollsförbundet om vi ville arrangera detta, och det är andra året i rad som vi gör det nu, sade Peter Stridh, som är anställd på MIF. Några fotbollskändisar blev det inte som kom till Markaryd, trots att elitlaget LdB Malmö var på plats, för elitlaget hade skickat hit en yngre upplaga av sina tjejlag, men spännande blev det ändå, och vann gjorde laget från Malmö, som tog sig till kvartsfinalen i Göteborg. Madesjö och Tölö var det som kämpade mot tjejerna från Malmö.

På manssidan var det Rydaholm, Olympic från Malmö och Tölö, även här, som gjorde upp om kvartsfinalsegern. Det blev även här laget från högre serier som vann, Olympic, och som gick vidare till kvartsfinalen i Göteborg. Finalspelen går sedan i Skövde där Svenska mästarna i inomhusfotboll utses. Detta är en lång turnering och det är 12 grupper i hela Sverige som tävlar om finalplatsen. – Vi i MIF tyckte förstås det är roligt att få vara med och arrangera i så här stora sammanhang.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons