Tidigare häktad stryks ur mordutredning

Publicerad 15 januari 2021 • Uppdaterad 24 november 2021
Åklagaren har avskrivit misstankarna mot en man i 25-årsåldern som tidigare varit häktad för ett mord på en restaurang i Gislaved i december 2019. Arkivbild.
Åklagaren har avskrivit misstankarna mot en man i 25-årsåldern som tidigare varit häktad för ett mord på en restaurang i Gislaved i december 2019. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/TT

En man som tidigare varit häktad för ett mord i Gislaved i december 2019 har avskrivits från utredningen.

"Vidtagna utredningsåtgärder har inte stärkt misstankarna mot mannen. Det går därför inte att bevisa att han varit delaktig i gärningen", säger kammaråklagare Adam Rullman i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Ingen annan är misstänkt i utredningen, som nu åter kommer att ledas av polisen.

Mordet skedde vid ett julbord på en restaurang. Offret, en man i 60-årsåldern, var gäst på restaurangen. Han blev knivdödad i ett bråk, sedan flera maskerade män kommit in i lokalen. En teori har varit att de maskerade männen försökte genomföra ett rån.

Mannen som nu avförts från utredningen satt häktad under en period under hösten 2020.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.