Annons

Tonåring stoppad – hade sprängladdning i väska

Brott • Publicerad 19 september 2023
Polisen spärrade av ett område sedan de hittat ett farligt föremål i en väska i Uppsalaområdet. Arkivbild.
Polisen spärrade av ett område sedan de hittat ett farligt föremål i en väska i Uppsalaområdet. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En tonårspojke har gripits i Uppsalaområdet med ett explosivt föremål i väskan. Han har anhållits, misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Polisen ville kontrollerade pojken, som färdades på elsparkcykel, strax före midnatt i Jälla, i närheten av Gränby, strax nordost om Uppsala. Han vägrade stanna, men greps kort därpå.

Annons

– Han ville inte bli kontrollerad och slängde sin väska. Men på kort tid hittade vi pojken, fordonet och väskan, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin.

Pojken hade ett misstänkt farligt föremål väskan. Nationella bombskyddet kallades in och bedömde att föremålet var skarpt.

– Det var ett explosivt föremål, någon form av sprängladdning, säger Jansson Klarin.

Polisen utreder huruvida pojken, som är under 18 år, kan kopplas till våldsvågen.

– Vi tittar givetvis på det, men det är lite tidigt än.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons