Annons

Trafikverket efter jordskredet: "Chansa inte"

Trafikverket vädjar till pendlare som påverkas av jordskredet i Stenungsund att ha en avvaktande inställning till att ge sig ut i trafiken i början av nästa vecka.
– Köerna kan byggas på blixtsnabbt, säger presschef Bengt Olsson.
Trafik • Publicerad 24 september 2023
E6 vid Stenungsund är avstängd i båda riktningarna efter jordskredet.
E6 vid Stenungsund är avstängd i båda riktningarna efter jordskredet.Foto: Adam Ihse/TT

Helgens jordskred i Stenungsund får mycket stor påverkan på trafiken. E6 är helt avstängd mellan Stenungsund och Ljungskile – och det saknas än så länge en prognos för när vägen kan vara återställd igen.

Trafikverkets presschef Bengt Olsson säger att det framför allt finns två alternativa vägar, riksväg 650 och E45, men betonar att det råder stor osäkerhet kring hur omledningen fungerar i praktiken när arbetsveckan inleds.

Annons

– Vi vet ju inte hur det blir med de här omledningsvägarna, hur mycket de kommer att kunna svälja eller hur mycket trafik som behagar gå just på måndag. Det enda vi vet är att pendeltrafikeringen och rusningstrafiken ofta är rätt intensiv oavsett var man befinner sig i landet, säger Olsson.

Trafikanterna uppmanas att försöka undvika just rusningstrafiken för att minska risken för att fastna i köer, men också att hålla sig informerade om hur trafikläget utvecklar sig.

– Hade jag bott där själv så hade jag tagit det väldigt lugnt på måndag förmiddag för att se hur trafiken går och hur det flyter på, säger Olsson.

– Avvakta och kolla på de informationssajter som finns. Inte ge sig iväg och bara chansa, det tror jag är ganska bra.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons