Trump: Hänvisade till tv-inslag om Sverige

Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

"Ni ser på vad som hände i går kväll i Sverige", sa Trump under sitt tal i Florida när han nämnde Sverige i samband med ett resonemang om säkerhetspolitik. "Sverige. Vem skulle tro det? Sverige. De tog in ett stort antal. De har problem som de aldrig trodde var möjligt."

Trump förklarade inte vilken händelse som han pratade om men sent på söndag kvällen så gick Vita Huset ut med en förklaring.

– Han talade om ökande brottslighet och händelser i närtid i allmänna ordalag och syftade inte på en specifik händelse, sa presidentens biträdande pressekreterare Sarah Sanders till journalister i Vita huset, enligt Reuters rapporterar SVT.

Strax efter uttalandet skrev Trump på Twitter: "Mitt uttalande om vad som händer i Sverige var med hänvisning till ett tv-inslag som sändes på Fox News om invandrare och Sverige."

[embed]https://twitter.com/realDonaldTrump/status/833435244451753984[/embed]

Kajsa WallSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.