Annons

Tysk polisrazzia mot människosmugglare

Tyskland • Publicerad 26 september 2023
Över 100 syriska migranter, som misstänks ha smugglats in i landet, har hittats i en samordnad räd på flera platser i Tyskland.
Över 100 syriska migranter, som misstänks ha smugglats in i landet, har hittats i en samordnad räd på flera platser i Tyskland.Foto: Patrick Pleul/AP/TT

Över 100 syriska migranter, som misstänks ha smugglats in i Tyskland, har hittats i en samordnad polisräd på flera platser i landet under tisdagsmorgonen.

Över 350 poliser deltog i operationen, som främst genomfördes på platser i norra och västra Tyskland, men även i Bayern i landets södra del.

Annons

De syriska flyktingarna misstänks ha förts in i Tyskland utan lagliga uppehållshandlingar, enligt den tyska nyhetsbyrån DPA.

Fem personer – alla syriska asylsökande som sedan tidigare lever i Tyskland – har gripits under operationen.

De syriska migranterna ska ha tvingats betala mellan 3 000 och 7 000 euro för att smugglas in i Tyskland. De misstänkta flyktingsmugglarna ska därefter ha köpt guld för pengarna, enligt DPA.

Tisdagens räder hade beordrats av federal polis på Frankfurts flygplats efter misstankar om människosmuggling.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons