Annons

Venezuelaner ges tillfällig skyddsstatus i USA

USA • Publicerad 21 september 2023
Bidenadministrationen tillkännager åtgärder för att snabbare få venezuelaner som invandrat i arbete.
Bidenadministrationen tillkännager åtgärder för att snabbare få venezuelaner som invandrat i arbete.Foto: Susan Walsh/AP/TT

USA:s regering ska bevilja tillfällig skyddsstatus till hundratusentals venezuelaner som redan är i landet, uppger president Joe Bidens administration i ett pressmeddelande.

Det gör det lättare för uppskattningsvis 472 000 venezuelaner som anlänt till landet innan den 31 juli i år att få arbetstillstånd.

Annons

Åtgärden är något som flera demokratiska borgmästare och guvernörer krävt för att kunna ta hand om det ökade antalet asylsökande i landet.

Processen att bevilja arbetstillstånd för nyanlända ska också påskyndas. Löftet gäller dock inte personer som passerar gränsen illegalt och söker asyl, vilka enligt lag måste vänta i sex månader innan de kan få ett arbetstillstånd.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons