Annons

”Det blir liv och rörelse i hela Gylsboda”

Osby • Publicerad 31 juli 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Arrangören Pia Lindberg tillsammans med konstnärerna som ställer ut när det är festival i Gylsboda. FOTO: PETER PAULSSON
Arrangören Pia Lindberg tillsammans med konstnärerna som ställer ut när det är festival i Gylsboda. FOTO: PETER PAULSSON

Det är sjätte året i rad som Pia Lindberg arrangerar festivalen i området kring den gamla transformatorn och bort till sliperiet. Intresset har ökat för varje år och i fjol vallfärdade besökare till Gylsboda.

Nu är förhoppningen att ännu fler söker sig till festivalen och njuter av konst, hantverk, musik och gemenskap.

Annons

– Det blir liv och rörelse i hela Gylsboda – precis som det var en gång i tiden, säger Pia Lindberg.

Sliperiet håller som bekant på att förvandlas till ett kulturcentrum och projektet visas upp ordentligt under årets festival.

– Förra året hade vi bara en liten tittruta där man kunde kika in i byggnaden, men nu kommer några utställare att visa sina alster i byggnaden och det blir även en aktivitetshörna för barnen.

Musiken svarar Richard Sseruwagi, Roberto Gonzalez och Kristina Aspeqvist för.

– Intresset öka säker när det är kända ansikten som uppträder, säger Pia Lindberg.

Utställarna kommer från när och fjärran och det bjuds på såväl motorsågsskulpturer och måleri som textilverk och diabaskonst.

– Den här goa blandningen är helt fantastisk. Det är en brokig skara, både lokala och internationella konstnärer och konsthantverkare, säger Pia Lindberg.

Den 5 augusti är det dags för festivalen, som pågår mellan klockan 11 och 17.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons