Filmvisningar fortsätter

Osby På tisdagen kom besked om att Filmstaden stänger sina biografer.
Osby • Publicerad 17 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

På tisdagen kom besked om att Filmstaden stänger sina biografer. Pål Nilsson, ordförande i Osby Medborgarhusförening som driver Borgen, berättar på tisdagen att det i skrivande stund inte är aktuellt att stänga visningarna i Osby.

– Däremot är det en del planerade filmpremiärer som ställts in, så utbudet kommer att minska, säger han och tillägger att föreningens arbetsutskott ska ha möte under onsdagen och att frågan då lär lyftas.

Hitintills har en ”svag minskning” av biobesökare kunnat skönjas på Borgen. Pål Nilsson berättar vidare att Osby kommun, som nyttjar lokalerna, också dragit ner och ställt in sammankomster. På tisdagen meddelades även att Riksteatern nationellt ställer in alla föreställningar under våren. Hur det blir för Riksteatern i Osby är dock ännu inte beslutat.

– Vi är ju drabbade. Det kommer vi inte ifrån. Men vi får lite tiden gå lite till för att kunna analysera det ekonomiska läget, konstaterar Nilsson avslutningsvis.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.