Ny plan presenterad efter hot om vite

Osby • Publicerad 22 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
En handlingsplan för brandstationen i Osby är nu framtagen och inskickad till Arbetsmiljöverket. Foto: Arkiv
En handlingsplan för brandstationen i Osby är nu framtagen och inskickad till Arbetsmiljöverket. Foto: Arkiv

Brandstationen i Osby tätort har varit och väntas fortsatt vara en följetong.

Arbetsmiljöverket var dock inte helt nöjda med den aktuella handlingsplanen och beskrev att den ”i vissa avseenden är bristfällig”. I mitten av december fattade Arbetsmiljöverket således beslut om ett vitesföreläggande på 25 000 kronor om diverse förtydliganden och kompletteringar av planen inte genomfördes innan den 1 februari.

Några av bristerna som angavs var att det saknades en administrativ planering för att skapa underlag för politiska beslut för åtgärderna, när de ska vara genomförda, när de ska kontrolleras samt vem som bär ansvaret för respektive åtgärd. Även att varje enskild risk ska kopplas till respektive åtgärd efterlystes.

Totalt uppskattas projekteringen ta sex månader, upphandlingen tre månader och byggnationen 18 månader. I planen anges att kommunfullmäktige ska kunna fatta beslut om att anslå medel till investeringen på sitt sammanträde den 30 mars efter att ärendet varit på kommunstyrelsens sammanträde tidigare i mars. Om så blir fallet beräknas en ny brandstation kunna vara på plats i slutet av 2022, enligt handlingsplanen.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.