Vädjar till kommunen om att höja sitt lån

OSBY Osby IK ber kommunen att höja klubbens borgenslån med 46 000 kronor. Anledningen är ansträngd likviditet. Ärendet ska tas upp vid kommunstyrelsens sammanträde på onsdag.
Osby • Publicerad 13 mars 2020 • Uppdaterad 25 november 2021

Sportsligt har Osby IK svarat för en utmärkt säsong, som tagit laget hela vägen till kvalserien till division 1.

Men det pågående kvalet påverkas av coronautbrottet, vilket innebär minskade publikintäkter för OIK.

I gårdagens Norra Skåne sa Osbys sportchef Ted Holmgren bland annat att OIK hade räknat med upp till tusen personer i publiken när Tyringe gästar Osby, men beslutet att förhindra sammankomster med fler än 500 personer innebär att Osby kan gå miste om mellan 40 000 och 50 000 kronor.

Och även innan det stod klart att OIK drabbas av minskade publikintäkter var ekonomin ansträngd. OIK har sedan tidigare ett borgenslån från kommunen och i ett mejl ställer OIK-ordföranden Mikael Svensson frågan om det är möjligt att höja lånet med 46 000 kronor till 300 000 kronor.

Bakgrunden är att likviditeten är ansträngd. Svensson pekar på långa resor i alltvåan, vilket inneburit stora kostnader. Dessutom lyckades OIK inte få ihop något juniorlag och det ledde till att klubben tappade intäkter.

Mikael Svensson lyfter i sitt mejl till kommunen fram ett antal positiva aspekter; de sportsliga framgångarna under året gör att klubben andas optimism och skulle det komma ett positivt besked om ishallen är Svensson övertygad om att ”Osby IK kommer att bli en förening i framkant i Skåne”.

Målet för Osby IK är att nästa säsong få ihop både ett juniorlag och ett A-pojklag.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.