Annons

Driftstörning på mobilnätet i Östra Göinge kommun

Det är driftstörningar på mobila nätet sedan tisdag förmiddag.
Detta visar en karta från Tele2, som visar att störningen gäller 4G-nätet i exempelvis Broby, Östanå, Emmislöv, Glimåkra och senare även runt sjön Immeln.
Östra Göinge • Publicerad 23 april 2024
Driftstörning på mobilnätet, enligt Tele2.
Driftstörning på mobilnätet, enligt Tele2.Foto: Tele2/Skärmdump

Detta har medfört att det kan vara svårt att nå folk via telefon eller komma ut på nätet (det går bra att surfa med mobilen via trådlöst bredband eller använda datorn via bredband).

– Vi delar nät med Telenor och det är de som ansvarar för området du skriver om. Jag kollade med deras kommunikatörer och det beror på att de håller på och bygger 5G i området så det är ett tillfälligt avbrott, skriver Fredrik Hallstan, kommunikationschef på Tele2, i ett mejl till tidningen.

Annons

Boel Bengtsson, presschef på Telenor, bekräftar bilden för tidningen:

– Vi är mitt i den största nätmoderniseringen i vår historia och just nu moderniserar vi i just detta området med 5G. Det innebär att det kan bli störningar från och till när vi byter ut äldre utrustning. Det kommer att vara arbete i området under några dagar eftersom det är fyra siter som ska få ny utrustning. Det kommer inte att vara störningar under hela tiden men kan bli tillfälliga störningar, skriver Boel och fortsätter:

– Jag kan inte säga något exakt om vilken del av mobilnätet som byts ut när men har fått besked om att det kommer att bli klart den här veckan.

Enligt Telenors hemsida inträffade felet vid 10.00 under tisdagen. Tidpunkten för det när ska vara löst har skjutits fram under dagen.

Carl-Johan LiljedahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons