”Förbaskat spännande berättelse”

GLIMÅKRA Nytt år, ny årsbok. På onsdagen presenterade Glimåkra hembygdsförening 2019 års upplaga av årsboken, som skickas ut till föreningens 740 medlemmar.
Östra Göinge • Publicerad 21 februari 2019 • Uppdaterad 13 december 2021
Hans Dahné i kommittéen för årsboken visar upp 2019 års upplaga av Glimåkra hembygdsförenings årsbok.
Hans Dahné i kommittéen för årsboken visar upp 2019 års upplaga av Glimåkra hembygdsförenings årsbok.

Kong Christians hov, Barnet som föddes i prästens kalvhage och Livet i helg och söcken omkring år 1900 är bara några av artiklarna i årets bok.

Tord Persson leder kommittén för årsboken.

– Tord är spindeln i nätet. Fast han är ju ”lillpojken”, så han jobbar och kan inte vara med här i dag, skrattar Hans Dahné i årsbokskommittén när medlemmar i hembygdsföreningen på onsdagsmorgonen samlas för att packa och skicka ut böckerna.

Dahné har själv skrivit texten om Kong Christians hov, som drivs av lokala profilen Bengt Owald.

– Bengt har ställt sina bilder till förfogande och berättat om föreningen, säger Dahné.

Något mer som kan vara värt att lyfta fram lite extra?

– Det är mycket. Bland annat Gunder Brandetts Jag minns mitt Glimåkra. Det här är del ett, från Drakaberga till hotellet. Vi har kompletterat hans text med foton och det är en förbaskat spännande berättelse. Del två och tre kommer i nästa års årsbok.

Ett populärt inslag är Då och Nu – bilderna berättar. Gamla bilder har letats fram och publicerats tillsammans med ett foto från platsen som den ser ut i dag.

I kommittén för Glimåkra hembygdsförenings årsbok sitter – förutom Tord Persson och Hans Dahné – KG Persson, Jan Bengtsson och Sven-Erik Nilsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.