Annons

Gode män efterlyses

Östra Göinge kommun efterlyser fler gode män. En god man hjälper personer att balansera när det gått snett eller är svårt. Just nu råder brist på gode män och förvaltare, det är många som väntar på att för hjälp.
Östra Göinge • Publicerad 12 februari 2024
Kommunhuset i Broby.
Kommunhuset i Broby.Foto: Johan Nilsson/TT

En god man hjälper personer att balansera när det gått snett eller är svårt. Det kan vara att ha kontakt med myndigheter, betala räkningar, teckna avtal eller hjälpa till med en budget.

Det handlar helt enkelt om att hjälpa personer som själva inte kan se till sina juridiska och ekonomiska rättigheter.

Annons

Nu efterlyser Östra Göinge kommun via sin hemsida fler som kan tänka sig att ställa upp, antingen som god man eller som förvaltare.

För uppdraget utgår ett visst arvode.

”Men det är inte för pengarna en bra god man gör det”. Det handlar om att uppleva möten och skapa nya relationer. För att komma på fråga som god man så ska man vara en ”ordningsam och stabil person som vill hjälpa med det du kan”.

Via hemsidan finns en länk där den som är intresserad kan anmäla sig.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons