Rastgård är inte aktuellt

GLIMÅKRA Det är inte aktuellt med en hundrastgård på den gamla återvinningscentralen i Glimåkra. Det meddelar kommunens representant i ett svar till en hundägare i kommunen.
Östra Göinge • Publicerad 4 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

I ett förslag som skickades in till kommunen föreslog en medborgare att den gamla återvinningscentralen i Glimåkra skulle göras om till en hundrastgård. Det skulle kunna ske med endast smärre justeringar och till en överkomlig kostnad, stod det i förslaget.

Men hundrastgård är inte aktuellt – varken i Glimåkra eller någon annanstans i kommunen. Tomten där återvinningscentralen tidigare låg i Glimåkra är numera privatägd och planlagd för industriändamål, skriver enhetschefen Henrik Arvidsson i ett svar.

Han berättar också att frågan om hundrastgård har varit uppe för diskussion tidigare. ”Beklagligtvis har det vid dessa tillfällen blivit nej till förfrågningar om hundrastgårdar. Beslutsfattarna är tveksamma till om det behövs hundrastgårdar i en landsortskommun och man har hänvisat till Göinge Brukshundsklubb som driver anläggning för hundsport,” skriver Arvidsson.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.