Annons

Sportlovstips: Kommunen arrangerar vinter-OS i Knislinge

Biblioteken, föreningarna, ungdomsgårdarna, Skol-IF, ishallen, simhallen och Sibbhultsbion ser till att hålla i gång alla sportlovslediga barn och ungdomar i Östra Göinge.
Östra Göinge • Publicerad 13 februari 2024
Snapphanehallen, Knislinge.
Snapphanehallen, Knislinge.Foto: Carl-Johan Liljedahl

Vad har en ärtpåse som kastas i en rockring för koppling till skidskytte? Jo, under sportlovet går nämligen vinter-OS av stapeln, i Snapphanehallen i Knislinge.

Det är Ledstjärnorna i Knislinge som arrangerar sportlovsaktiviteten som består av fem kluriga grenar som curling, skidskytte, backhoppning, slalom och bob.

Annons

Alla kan vara med, hälsar Ledstjärnorna, men för planeringens skull önskas föranmälan till Therese Svensson Collin på kommunens fritidskontor. OS går av stapel onsdagen den 21 februari klockan 9–11.

Under sportlovsveckan blir det fler aktiviteter med skolornas Ledstjärnor. I Sibbhult, även det den 21 februari mellan klockan 10–12, går det att hitta på en massa kul aktiviteter i sporthallen.

I Glimåkra är det Skol-IF som står för sportlovsskoj med aktiviteter som padel och skridskoåkning, vilket sker under tisdagen den 20 februari.

Föreningarna bjuder också in till prova-på-aktiviteter. Hos Knislinge Budoklubb kan man prova på judo under båda söndagarna (vecka 7 och 8) samt onsdagen (vecka 8), fördelat på olika åldersgrupper.

Måndagen den 19 februari på kvällstid går det att prova på skytte i gamla brandstationen i Knislinge och i Solhällan, Hjärsås, dagtid.

På Broby bibliotek blir det barnteater med Knitte, från 6–8 år både tisdag och onsdag klockan 10. Det finns också möjlighet att pyssla efter föreställningen. Förbokning via biblioteket.

Pyssel erbjuds också på Broby bibliotek tisdag 11–15, i Knislinge bibliotek onsdag klockan 10–12 och på Hanaskogs bibliotek torsdag 10–15.

För äldre sportlovslediga erbjuder Wanås konstklubb 15+ som har träffar en gång i månaden in till olika aktiviteter för dem som är mellan 15–18 år. Tisdagen i sportlovsveckan är det heldagsträff mellan 10–16.

Det är också öppet på kommunens fritidsgårdar i Knislinge och Sibbhult. Bowlinghallen har öppet kvällar hela veckan. Vill man prova på är det gratis bowling torsdag klockan 10–12.

Ishallen har öppet hela veckan för fri åkning 11–16.30 och curling 12–16, medan simhallen nöjer sig med öppet fredag 13–16, dessa aktiviteter har entréavgift.

Annons

Den som vill låna utrustning eller andra fritidsprylar kan göra det vid Fritidsbanken som finns vid AlltMöjligt-verkstaden i Broby och har öppet under fyra vardagar under sportlovsveckan (måndag, tisdag, torsdag och fredag).

Den som vill ägna sig åt mer stillsamma aktiviteter kan ta sig till Sibbhultsbion, på Folkets hus, där visas Håkan Bråkan på söndagen 18 februari klockan 15 och Arne Alligator på tisdag klockan 13. Biljettpris 100 kronor.

Men allra först ut på sportlovet är is-discot i Trollarinken, Glimåkra, för årskurs F–6 som arrangeras av Glimma hockey redan denna vecka, nämligen på fredag kväll klockan 18–20.

Fakta

Så funkar vinter-OS i Knislinge

Tävling i fem grenar, i Snapphanehallen den 21 februari, klockan 9–11. För att få en medalj i Östra Göinge vinter-OS behöver man kämpa och delta efter förmåga.

Gren 1 – Curling: Få din curlingsten så nära i mitten utav boet som möjligt.

Gren 2 – Skidskytte: Spring den markerade banan, när du kommer in på ”Skjutvallen” så ska du kasta en ärtpåse i rockringen. Ett kast per runda, du är klar när du har träffat tre gånger. Missar du, så springer du vidare och får nytt försök när du kommer fram till skjutvallen igen.

Gren 3 – Backhoppning: Klättra upp för bänken och hoppa så långt du kan ner på mattan.

Gren 4 – Slalom: Spring den snitsade banan på så kort tid som möjligt. Du får tre försök.

Gren 5 – Bob: Åk på släden genom banan på så kort tid som möjligt. Du får två försök.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons