Annons

Ungdomsföreningar får julklapp: ”Kan bli tufft i början av året”

Barn- och ungdomsföreningar med egna anläggningar i Östra Göinge får en tidig julklapp av kommunen. De får dela på 270 000 kronor och de betalas ut redan på fredag.
Östra Göinge • Publicerad 7 december 2022
Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande.
Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande.Foto: Mikael Persson

Det finns många föreningar som har det tufft just nu, särskilt de med egen anläggning med tanke på höjt elpris och inflation.

– Därför har vi sett över möjligheterna att ge våra föreningar som har barn- och ungdomsverksamhet i egna anläggningar ett extra stöd, säger Patric Åberg (M) som påpekar att man vill värna verksamhet för barn och unga med det extra stödet.

Annons

Efter att ha sett över vad som finns kvar på kultur- och fritidskontot i år har man skrapat ihop 270 000 kronor för föreningarna att dela på. Och de kommer att betalas ut redan om två dagar.

– Vi lovar inget vi inte kan hålla utan ser i stället till att agera snabbt när vi kan, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M) som berättar att man noga följer föreningarna i svåra tider.

– Vi tror att det här bidraget tillsammans med en tidigarelagd utbetalning kan göra skillnad.

Åberg berättar alltså att det är inte det enda man kommer att göra. Nästa år kommer man nämligen att tidigarelägga utbetalningen av det vanliga föreningsbidraget för alla föreningar, så att det betalas ut i januari i stället för framåt sommaren om föreningen ansökt om att få det på detta viset.

– Vi vet att det kan bli tufft i början av året om det kommer stora elräkningar, det kan paja likviditeten. Detta sammantaget hoppas vi ska bli en bra hjälp för föreningarna, säger Åberg och tillägger:

– Att värna och uppmuntra unga att vara aktiva i föreningslivet är superviktigt, därför vill vi stötta när vi har möjlighet till det.

Marie-Louise LindellSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons