Annons

Annorlunda test föll väl ut

Två femmor första halvan och två femmor andra halvan av matchen. Rökes upplägg mot Halmstad var lite annorlunda, men tränare Rickard Träff var nöjd efter 10–10.
INNEBANDY • Publicerad 15 september 2020 • Uppdaterad 14 december 2021
Röketränaren Rickard Träff fick många svar efter 10–10 mot Halmstad.
Röketränaren Rickard Träff fick många svar efter 10–10 mot Halmstad.Foto: Stefan Sandström

Det närmar sig seriepremiär för Rökeherrarna och i helgen fick de ett bra test mot division 1-laget Halmstad IBK.

– Det blir lite annorlunda när man går runt på fyra femmor. Vi började på två femmor de första 30 minuterna sen satte vi in två nya femmor den sista halvan, men jag tycker att jag får bra svar ändå. Framför allt så har vi bra konkurrens om platserna i laget, säger Rökes tränare Rickard Träff.

Annons

Även i den här matchen visade det sig att offensiven håller hög klass, och trots att det blev tio insläppta så är Träff inte allt för kritisk till defensiven.

– Vi ledde med 9–6 när det var tio minuter kvar och då började de skjuta på allt och hade lite flyt. Hade det varit en seriematch och vi matchat ordentligt så hade vi vunnit ganska klart, det tror jag.

I kväll spelar Röke sitt genrep mot seriekollegan FBC Helsingborg innan serien drar igång fredagen den 25 september hemma mot Palmstaden. Och det blir en serie som avgörs med dubbelmöten.

Två av lagen har dragit sig ur (bland annat Willands) och det är därmed bara 13 lag kvar i serien, och efter en omröstning har lagen bestämt att det ska vara dubbelmöten istället för först en enkelserie och därefter två grupper.

– Alla utom två lag ville ha dubbelmöten och för vår del spelar det inte så stor roll, det är fortfarande ettan och tvåan som får kvala uppåt. Men det är klart att det är roligt med många matcher, säger Rickard Träff.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons