Annons

Arsenal värvar Jorginho från Chelsea

Kan en 31-årig Europamästare hjälpa Arsenal till första ligatiteln på 19 år?
Värvningen av Jorginho från Londonrivalen Chelsea var en av de tyngsta på "deadline day".
Fotboll • Publicerad 31 januari 2023
Jorginho, här i Chelseas tröja, byter stadsdel i London. Den italienske landslagsmittfältaren har skrivit på för Arsenal. Arkivbild.
Jorginho, här i Chelseas tröja, byter stadsdel i London. Den italienske landslagsmittfältaren har skrivit på för Arsenal. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

Bredvid de fantasisummor som toppklubbar numera är beredda att punga ut för vissa fotbollsspelare är de runt 150 miljoner kronor som Arsenal uppges betala Chelsea närmast att betrakta som kaffepengar.

Ändå var värvningen av den Brasilienfödde mittfältaren Jorginho, EM-guldmedaljör med Italien för två år sedan, en som stack ut när transferfönstret stängde på tisdagen.

Annons

"Jorginho är en intelligent mittfältare med stora ledaregenskaper och enorm erfarenhet från både Premier League och landslagsspel. Jorginho har vunnit saker under karriären men har fortfarande hungern och en enorm vilja att bidra här", säger Arsenals tränare Mikel Arteta till klubbens hemsida.

Efter några tunga år gör Arsenal sin bästa säsong, och toppar Premier League fem poäng före titelfavoriten Manchester City. Efter skador på både Thomas Partey och Mohamed Elneny behövde man dock stärka upp på det centrala mittfältet, och hittade en lösning i Jorginho.

Senaste gången som Arsenal vann ligan var säsongen 2003–2004.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons