Annons

Backstjärnan debuterade: "Annorlunda"

Backstjärnan Erik Karlsson har debuterat för sin nya NHL-klubb Pittsburgh och det slutade med seger i träningsmatchen över Buffalo.
– Det kändes annorlunda, speciellt på uppvärmningen, att vara på den andra sidan, säger Karlsson efter 3–1-segern.
Ishockey • Publicerad 29 september 2023
Erik Karlsson (65) debuterade för Pittsburgh i träningsmatchen mot Buffalo.
Erik Karlsson (65) debuterade för Pittsburgh i träningsmatchen mot Buffalo.Foto: Gene J. Puskar/AP/TT

Den svenske stjärnan, förra säsongen utsedd till NHL:s bäste back för tredje gången, lämnade bottenlaget San Jose till förmån för stjärnfyllda Pittsburgh i en stor affär under sommaren.

Nu gjorde han sin debut, blev poänglös och hade nästan 20 minuters speltid.

Annons

– Ända sedan jag kom hit för tre veckor sedan har jag välkomnats på bästa möjliga sätt av alla. Det känns som hemma redan från start, säger han i ett videoklipp på klubbens hemsida.

Rickard Rakell gjorde ett av Pittsburghs mål.

Supertalangen Connor Bedard, 18-åringen som gick etta i NHL-draften, gjorde sin debut för Chicago och noterades för två assist i segern över St Louis, 2–1 efter förlängning.

– Jag tycker inte att jag var jättebra, jag kan mycket bättre, men det känns skönt att vinna, säger kanadensaren till nhl.com.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons