Annons

”Behöver göra samma jobb”

Med tre poäng i bagaget, hållen nolla och en rejäl arbetsinsats i bagaget ger sig IFK Hässleholm till Malmö för att upprepa samma sak mot Prespa Birlik.
Johan Persson har även goda förhoppningar om att ha med lagkaptenen Danny Gunnarsson i matchen.
FOTBOLL • Publicerad 9 juni 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Danny Gunnarsson, sittandes till höger på bänken, tvingades utgå i den 72:a minuten efter en smäll han fick redan i den första halvleken, men tränare Johan Persson har goda förhoppningar om att lagkaptenen ska kunna vara med mot Prespa Birlik.
Danny Gunnarsson, sittandes till höger på bänken, tvingades utgå i den 72:a minuten efter en smäll han fick redan i den första halvleken, men tränare Johan Persson har goda förhoppningar om att lagkaptenen ska kunna vara med mot Prespa Birlik.Foto: Stefan Sandström

– Vi behöver göra minst samma jobb som senast för att få med oss poäng hem, säger IFK-tränaren Johan Persson som är klar över vad som gäller inför kvällens drabbning på Heleneholms idrottsplats.

Just jobbet som hans mannar gjorde i 2–0-segern i premiären mot Kristianstad FC var det som Johan var allra mest nöjd med.

Annons

– Vi gör jobbet, är stabila och orkar springa. Sen har vi mycket mer jobb att göra rent spelmässigt men det är inte så konstigt med tanke på att vi knappt spelat något tillsammans, säger Johan som efter att ha sett matchen i efterhand är mer nöjd med insatsen än vad han var under matchens gång.

– Chanserna de har i början var inte så farliga som det kändes, det är skott utifrån som Calle ska ta alla dagar i veckan. Deras farligaste chans är den de har i början av andra, men sen är det inte så mycket mer.

Då var problemen nästan större vad gäller den fysiska biten hos spelarna. Ett antal spelare drabbades av kramp och fick slita hårt.

Hur är det ställt med dem?

– Det ska inte vara några problem, det var bra att så många fick 90 minuter.

Lagkaptenen Danny Gunnarsson åkte på en rejäl smäll i samband med ett motlägg i mitten av första halvlek och linkade betänkligt, men kom tillbaka i spel och byttes ut först i den 72:a minuten.

Hur är läget med honom?

– Han joggade lite lugnt på träningen i går (läs: i måndags) och ska förhoppningsvis kunna vara med ordentligt i dag och kunna spela. Jag var först lite orolig att det var en knäskada, men det var bara en rejäl lårkaka. Tycker ändå att det är goda förutsättningar för att han ska vara med, säger Johan som kunnat se Prespa Birliks premiärmatch mot Nosaby som de förlorade med 3–0.

– Det är ett fysiskt lag som jobbar hårt. Mot Nosaby sjönk de väldigt lågt och stängde ytorna och släppte inte till så mycket i första halvlek (0–0).

Men om det blir exakt det Prespa Birlik som IFK ställs mot är Johan däremot lite osäker på.

Annons

– På lite omvägar har jag hört att de är på väg att registrera sex nya spelare, men om de hinner göra det till matchen och om de kommer att vara med har jag ingen aning om. Hur som helst så måste vi upp i samma nivå som senast.

Ni spelade i lördags det är match i dag och sen ny match mot Nosaby på måndag, kommer du att rotera något i laget redan nu med tanke på det täta spelschemat?

– Vissa får slita mer än andra och jag har lite funderingar, men jag har inte tagit något beslut ännu. Jag har med mig spelschemat i tanken, men bestämmer inget förrän efter sista träningen, säger Johan Persson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons