Annons

Bengtströms dundersuccé – EM-brons och rekord

Carl Bengtström fortsätter visa sig vara i superform.
Svensken tog EM-brons i 400 meter häck under söndagskvällen, och slog dessutom svenskt rekord i grenen.
– Det är otroligt stort, säger Bengtström till SVT.
Friidrott • Publicerad tisdag 21:39
Sveriges Carl Bengtström firar sitt EM-brons på 400 meter häck under friidrotts-EM på Stadio Olimpico i Rom.
Sveriges Carl Bengtström firar sitt EM-brons på 400 meter häck under friidrotts-EM på Stadio Olimpico i Rom.Foto: Christine Olsson/TT

Bengtström sprang på 47,94 och raderar därmed ut Sven Nylanders gamla rekord på disciplinen från OS i Atlanta 1996 på 47,98.

– Det känns otroligt stort. Det är en sådan traditionsgren som vi haft i Sverige så det betyder otroligt mycket. Det är otroligt stort att komma under 48 sekunder, säger Bengtström, som erkänner att han håller rekordet högre än EM-medaljen, i SVT.

Warholm slog nytt EM-rekord

Annons

Som väntat vann Karsten Warholm, på tiden 46,98. Tiden är nytt EM-rekord. Norrmannen har ett personbästa på 45,94 och var stor guldfavorit inför finalen.

Warholm och tvåan Alessandro Sibilio kom tidigt ikapp Bengtström, som sprang i den yttersta banan, under loppet.

– Det var väntat, jag visste att de skulle komma. Jag försökte bara hålla mig lugn och fokusera på mitt lopp, säger Bengtström.

Sibilio sprang på 47,50, som är nytt italienskt rekord.

Var seedad på förhand

Carl Bengtström slog i maj sitt personbästa med tiden 48.49 vilket gav honom en OS-biljett. Det gjorde också att han seglade upp som medaljkandidat i EM.

Bengtström var seedad och gick in i handlingarna i semifinalen. Där presterade han på topp med tiden 48.51, och Bengtström sa efteråt att han hade mer att ge.

– Ett stabilt lopp så det kommer nog bli bra det här. Det finns absolut grejer att slipa på, jag kan nog sänka en bit till om allt stämmer, det ska vi se till att lösa, sa Bengtström, något han alltså fick rätt på.

Rättelse: I en tidigare version angavs olika sluttid för Bengtström.

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons