Annons

Boxare dog efter match – svenskfajt skjuts upp

Patricia Bergults titelmatch skjuts upp igen. Kanada har stoppat all proffsboxning efter ett dödsfall i ringen.
Publicerad 10 september 2021 • Uppdaterad 25 november 2021
Patricia Berghult. Arkivbild.
Patricia Berghult. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Det var för en vecka sedan som den 18-åriga proffsboxaren Jeanette Zacarias Zapata avled efter att ha knockats medvetslös under en gala i Montreal.

De kanadensiska myndigheterna ska utreda mexikanskans död och har därför stoppat all proffsboxning på obestämd tid. Det gör att Berghult, som skulle ha gått en titelmatch mot Marie-Ève Dicaire i Bell Centre i Montreal nästa fredag, får vänta ytterligare en tid på att möta kanadensiskan.

Annons

– Jag har aldrig varit med om maken, att en match blir uppskjuten flera gånger, och vi får inga svar från Kanada om nya datum, säger tränaren Kamran Kabinejad till Nerikes Allehanda.

– Vi börjar bli desperata, men har sagt att vi får ge det den här veckan. Sedan får vi väl skita i dem och ta kontakt direkt med WBC i stället och se om de godkänner att vi sätter upp en titelmatch i Sverige i stället. Det är Patricia som har förstatjing på att utmana om det här bältet, så vi skulle kunna boxas om det här hemma i stället.

Berghult skulle ha mött Dicaire redan den 18 juni. Då flyttades matchen fram till den 17 september på grund av ökad smittspridning av covid-19 i Kanada.

Berghult har IBO-titeln i superweltervikt och ska nu gå en titelmatch om den vakanta WBC-titeln.

Ingela Ahlberg/TT

TT
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons