Danmark nära att åka ur EM

handboll Danmark är mycket illa ute i EM-handbollen efter ännu en oväntat blek insats mot Ungern i Malmö. Efter oavgjort, 24-24, har Ungern avancemanget i egna händer.
Sport • Publicerad 13 januari 2020 • Uppdaterad 13 december 2021
Danmark är mycket illa ute i EM efter att bara ha klarat oavgjort mot Ungern i Malmö arena. Foto: Andreas Hillergren/TT

En arena full med danskar hjälpte inte. Det danska stjärnlaget lyckades inte vinna sin andra EM-match heller. Efter förlusten mot Island i EM-premiären blev det bara en poäng mot Ungern i den sena måndagsmatchen i gruppen.

Ungern tog tidigt kommandot i matchen och i den första halvleken var det i princip bara storspel från målvakten Niclas Landin som höll de rödvita kvar i matchen. Det danska anfallsspelet var blekt samtidigt som motståndarnas försvarsspel var riktigt effektivt och när chanserna väl kom sköts det över eller utanför.

Med nio minuter kvar hade emellertid Ungern en ny tvåmålsledning och dessutom chansen att göra 24-21 på straff. Men inhoppande målvakten Jannick Green räddade.

För Ungern räcker det med ett poäng mot island, då spelar det ingen roll om Danmark vinner eller inte.