Djurgården utan stjärnor bortaslog Björklöven

Målvakten Carl Lindbom och stjärnan Linus Klasen saknades, men Djurgården vann ändå.
4–1 borta mot Björklöven ser till att det är kvitterat i den hockeyallsvenska semifinalen.
Ishockey • Publicerad 4 april 2023
Liam Öhgren blev tvåmålsskytt. Arkivbild.
Liam Öhgren blev tvåmålsskytt. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Djurgården fortsätter att se starkt ut i slutspelet där spel i SHL nästa säsong finns i potten. Efter en tajt förlängningsförlust i den första semin borta mot Björklöven blev det en enormt viktig seger när lagen möttes igen i Umeå.

Detta trots att Djurgården fick klara sig utan Carl Lindbom och Linus Klasen.

– Extremt skönt, det var ju en tajt match där i förrgår så vi behövde vinna den här och det gör vi på ett bra sätt. Förutom första perioden kanske, efter det tycker jag att vi gör en bra match, säger 3–1-skytten Lukas Vejdemo till C More.

Med Lindbom borta vaktade Matthew Galajda stockholmarnas mål – med bravur. Björklöven ledde skottstatistiken med 18–4 när matchens första mål lite oväntat gjordes av Djurgården. Liam Öhgren snärtade snyggt in 1–0 med drygt tre minuter kvar av första perioden.

Edvin Hammarlund sköt Djurgårdens 2–0 tidigt i andra, i en period när stockholmarna var vassast på isen. Björklövens enda mål gjordes sedan i numerärt underläge, när förre Lövenspelaren Olle Liss sjabblade bort pucken och Joel Mustonen kunde kontra in 1–2 mitt i andra perioden.

Men Vejdemos 3–1 kom med fyra och en halv minut kvar innan Öhgren i tom kasse satte 4–1 – sjätte slutspelsmålet från hans klubba.

– Vi är alldeles för mycket upp och ner. Djurgården var effektivt i dag, så de tog den här, summerar Björklövens Fredric Andersson.

Nu väntar två raka möten på Hovet, närmast på torsdag. Då får Björklöven tillbaka avstängde Fredric Weigel.

Semifinalen avgörs i bäst av sju matcher.